Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 16 Listopad 2014 06:28

Bacio bombu u ordinaciji u Štafiliću

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Sinoć oko 19:30 sati u liječničkoj ordinaciji dr. Anđelka Kovača u Kaštel Štafiliću došlo je do aktiviranja ekplozivne naprave, najvjerojatnije bombe.

Tom prilikom ozlijeđen je doktor Kovač i napadač 54-godišnji Marko Tatarević iz Kaštel Starog, dok je medicinska sestra koja je u tom trenutku bila u ordinaciji prošla bez ozljeda. Uslijed eksplozije koja je odjeknula u ordinaciji su poucala stakla.

Trogirskom hitnom pomoći prevezeni su u KBC Split. Kako saznajemo ozlijeđene osobe nisu vitalno ugrožene, a zadobili su ozljede od gelera i to u predjelu obje potkoljenice.

Neslužbeno, nakon što je napadač aktivirao eksplozivnu napravu liječnik se bacio na njega i zajedno su pali na pod ordinacije što im je vrlo vjerojatno spasilo živote, budući je eksplozivna naprava eksplodirala na drugom kraju prostorije, gotovo u potpunosti uništivši ordinaciju.

- Šta me pitate pun mi je k.... svega - to je navodno odgovorio liječnicima i medicinskom osoblju Hitnog kirurškog prijama KBC-a Split 54-godišnji napadač Marko Tatarević iz Kaštel Starog, kada su ga pitali zbog čega je oko 19,30 sati, u u liječničkoj ordinaciji u Kaštel Štafiliću aktivirao za sada nepoznatu eksplozivnu napravu.

Sa osumnjičenim za napad, razgovor je obavio i dežurni psihijatar KBC-a Split koji je utvrdio da kod njega ne postoje razlozi za zadržavanje na Klinici za psihijatriju KBC-a Split.

No, "bombaš" je ipak ostao u bolnici zbog ozlijeđene noge i potrebe za uzimanjem antibiotika.
Izvor i foto: Slobodna dalmacija/Zvonimir Barišin / CROPIX

HomeŽUPANIJADVD Okruk: „Vatrogasci nisu tu samo kada je neka ugroza u pitanju“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala