Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 15 Listopad 2014 08:04

Normaliziran promet u splitskoj Trajektnoj luci

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U 10 sati normalizirao se promet u splitskoj Trajektnoj luci, počeo je ukrcaj putnika i vozila, potvrdio je za Trogirski portal Ante Mrvica koordinator Jadrolinije.

- Po nalogu policije, ali i uz našu dobru volju, odlučili smo se na normalizaciju prometa. Naloga policije bio je usmeni, i to zbog gužvi koje su se stvarale na cesti prema Trajektnoj luci. Odbor Sindikata nakon ovog okupljanja će se sastati, vidjet ćemo što smo napravili, i odlučiti kakve ćemo daljnje akcije poduzeti - kazao je Duško Dadić, predsjednik Sindikata lučkih radnika Trajektne luke Split.Ranije:

Radnici Trajektne luke Split blokirali su jutros trajektne linije za Hvar i Brač, međutim nikakvih incidenata nema, potvrdio je to za Trogirski portal koordinator Jadrolinije Ante Mrvica.

Brodove za Hvar i Brač Lučka uprava prebacila je na carinski gat kako bi se omogućio ukrcaj putnika, no ostaje problem kako ukrcati osobna vozila, tako trajekt „Tin Ujević“ na liniji za Stari grad koji je trebao isploviti u 8:30 još stoji u splitskoj luci kao i trajekt „Biokovo“ koji je trebao u 9:00 isploviti za Supetar.

Lučka uprava angažirala je i zaštitare koji čuvaju prilaz carinskom gatu, a nasuprot njima stali su djelatnici Trajektne luke Split, koncesionara djelatnosti priveza i odveza brodova.

- Plaće su nam male, tri tisuće kuna, od toga se ne može živjeti. Tražimo da se tarife priveza i odveza izjednače s drugim hrvatskim lukama jer su u Splitu najniže. U 10:00 sati održat ćemo sastanak pa ćemo odlučiti o daljnjim koracima - kazao je Jurica Jukić, jedan od djelatnika Trajektne luke Split.
Foto: Nikola Vilić/Cropix

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 15 Listopad 2014 09:28
HomeŽUPANIJABožićni koncert u Slatinama - SMILE BEND Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala