Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 14 Listopad 2014 06:33

Podignuta optužnica protiv Čabraje zbog ubojstva Marina Matijaša

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Podignuta je optužnica protiv Joze Čabraje (23) iz Kaštel Lukšića zbog ubojstva Marina Matijaša (21) krajem lipnja ove godine. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tvrdi kako je Čabraja pucao iz pištolja makarov s namjerom da ubije Matijaša. Također su zatražili produljenje istražnog zatvora u kojem se Čabraja nalazi otkada se predao policiji tri dana nakon kobnog događaja u Kaštel Novom.

Čabraja je, kako stoji u optužnici, 29. lipnja oko jedan sat u noći u Ulici Polinovac u Kaštel Novom iz pištolja kalibra 9 mm ispalio hitac koji je pogodio nesretnog Matijaša u desnu stranu čela, i od koje je ozljede mladić preminuo dan kasnije u splitskoj bolnici.

Prilikom predaje policiji Čabraja je predao pištolj makarov za koji se balističkim vještačenjem u Zagrebu i usporedbom sa zrnom kojim je ubijen Matijaš utvrdilo kako je upravo iz njega ispaljen smrtonosni hitac.

Čabraja je inače pucao dok se nalazio u automobilu. Točnije, provukao je gornji dio tijela kroz otvoreni prozor suvozačevih vrata i na njima sjedio, da bi zatim pucao u smjeru Matijaša. Automobil se nije kretao, odnosno vozio je jako sporo, da bi nakon pucnjave pobjegli uz škripu guma.

Tijekom istrage Čabraja je tvrdio kako je pucao nasumce jer je bio u strahu zbog prethodnih sukoba s Matijašem i njegovim društvom. Izjavio je također i kako je pio lijekove zbog straha od sukoba. Zbog toga je i nad njim napravljeno psihijatrijsko vještačenje.

Tužiteljstvo je nad njim zatražilo pritvor kako bi se tijekom istrage izbjegao utjecaj na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer je nad njim u tijeku drugi postupak zbog nanošenja ozlijeda trojici Poljaka u kolovozu 2013. godine. Neposredno nakon uhićenja Čabraja je pokušao u zamjenu za obranu sa slobode ponuditi 350.00 kuna jamčevine, ali je splitski Županijski sud odbio jer se radi o teškom krvnom deliktu.

Za kazneno djelo ubojstva zapriječena j kazna od najmanje 5 do 15 godina zatvora.
Izvor: Dalmacija.news

HomeŽUPANIJADVD Okruk: „Vatrogasci nisu tu samo kada je neka ugroza u pitanju“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala