Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\lignjolov2014
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/lignjolov2014
Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 08:18

Goran Elez i Ivica Žarković pobjednici lignjolova

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

- Za ovo treniramo već deset godina i sad smo napokon osvojili prvo mjesto – kazali su Goran Elez i Ivica Žarković, osvajači zlatne medalje na 6. natjecanju u lignjolovu „Arbanija 2014“  koje se u Kaštelanskom zaljevu održalo 11. listopada.

Oni su u konkurenciji od trideset i šest ekipa ulovili 1.540 grama liganja, otkrivši pri tom kako im je pošta bila na slatinskom badu. I ubuduće će, kažu sudjelovati na ovom već tradicionalnom najvećem lignjolovu na Jadranu.

Srebrenu medalju osvojili su Ivo i Marin Belas koji su nagrađeni za 1.090 grama liganja, dok su treće mjesto za 870 grama ulova zauzeli Ivica Belas - Cule i Blaženko Belas.

Najveću lignju koja je težila 320 grama ulovio je Ivan Matković ne krijući zadovoljstvo ulovom. Pri tom je otkrio kako za kapitalca nije imao određenu poštu.

Kako ističu organizatori iz PŠU „Timun“, koji su se prije nekoliko godina zbog ljubavi prema moru i ribolovu odlučili okušati u organizaciji lignjolova, ova nadaleko poznata manifestacija osim bogate arbanaške tradicije postaje i dio turističke ponude ovog mjesta, ali i grada Trogira koji je ove godine bio jedan od glavnih sponzora lignjolova.

- Čestitam svim pobjednicima i sudionicima lignjolova, te naravno organizatorima koji su uložili veliki trud i puno ljubavi u ovo natjecanje. Ne samo da se na ovaj način čuva tradicija Arbanije, ovo je i odličan način da se produži sezona i privuče što više gostiju u mjesecu listopadu – rekao je trogirski gradonačelnik Ante Stipčić.

Prvi put natjecanje u kuhanju brujeta

U sklopu lignjolova u kojem su svi osvajači odličja dobili i prigodne poklone, po prvi puta je održano i „Natjecanje u kuvanju brujeta“.

Prijavilo se pet ekipa, a pobjedu su odnijeli Ante Grbić i Ciprijan Buble. Premda najmlađi među natjecateljima, nisu se prepali konkurencije i na kraju su pripremili najbolji brujet te zasluženo osvojili glavnu nagradu - domaći pršut.
- Rezultat je to našeg dugogodišnjeg kuvanja po raznoraznim feštama. Friška riba, dobro domaće vino i dobro maslinovo ulje i ne možeš skuvat loš brujet – rekli su ponosni pobjednici.

Drugo mjesto zauzeli su Boris Samardžija i Željko Vukadin, a treće Ružica Belas i Danka Uljević. Svi naravno imaju neku svoju malu kulinarsku tajnu koju su ipak zadržali za sebe.

Sve natjecatelje i goste najvećeg lignjolova na Jadranu do kasno u noć zabavljala je grupa S.T.A.R.

{gallery}lignjolov2014{/gallery}

HomeTROGIRPrvi dan škole u Trogiru: prvašićima poklon od Grada; učenike i nastavnike posjetila državna tajnica Ministarstava znanosti i obrazovanja Branka Ramljak Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala