Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 07 Listopad 2014 08:10

Rekordan pad kriminaliteta u Trogiru

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Ovogodišnju turističku sezonu u Trogiru i okolici obilježili su brojni pozitivni rezultati po pitanju broja noćenja i dolazaka gostiju. Srećom, taj pozitivni trend nije slijedio i broj kaznenih djela, prekršaja i prometnih nesreća.

Gostujući u Jutarnjoj ćakuli Gradskog radija Trogir načelnik PP Trogir Marko Doljanin pohvalio nam se padom broja kaznenih djela, prekršaja i prometnih nesreća na području Trogira od čak 23% u prvih 8 mjeseci ove godine.

Kada govorimo o strukturi kaznenih djela, ono što obilježava ovo područje je velik udio imovinskog kriminaliteta, dakle provala i krađa, ali i taj oblik kriminaliteta je u značajnom padu, od nekih 30%. Broj težih imovinskih kaznenih djela (teških krađa i provaljivanja) bilježi pad od 40% dok je broj onih najtežih djela imovinskog karaktera (provala u domove) pao za čak 80%. Proteklih je godina to bila brojka od nekih 20-tak provala, dok je u prvih 8 mjeseci ove godine zabilježeno tek 5 provala u domove.

U prekršajima protiv javnog reda i mira zabilježen je lagani pad od 5%. Protekle dvije godine je u ovom razdoblju zabilježeno 109 prekršaja javnog reda i mira, dok su ove godine zabilježena 103 prekršaja.

Što se tiče sigurnosti prometa na cestama i broja zahvaćenih prekršaja, PP Trogir je zabilježila manji broj prometnih nesreća nego proteklih godina, a to zahvaljuju činjenici što su se u proteklom razdoblju posvetili prekršajima koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s prometnim nesrećama. Slijedom toga zabilježeno je 86% više prekršaja brzine, alkohola 22% više, crvenog svijetla 30% više, sigurnosnog pojasa 50% više, a zaštitne kacige oko 20% više.

Sve je to rezultiralo i manjem broju prometnih nesreća kojih je ove godine bilo za 20% manje nego u prvih 8 mjeseci prošle godine. Dogodile su se 104 prometne nesreće, 27 manje nego prošle godine, a važno je za naglasiti kako je manje i prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, čak 23%.

No, svim preventivnim i represivnim mjerama usprkos, u prvih 8 mjeseci ove godine 3 osobe na području PP Trogir su izgubile život u prometnim nesrećama, što je jedna osoba više nego u istom razdoblju prošle godine.

HomeTROGIR Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala