Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Utorak, 30 Rujan 2014 12:08

"Cogito ergo sum" u subotu u Muzeju

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Izložba "Cogito ergo sum", autorice Snježane Mayer otvorit će se u atriju Muzeja grada Trogira, u subotu 4. listopada s početkom u 20 sati, a može se razgledati do 12. listopada. 

„Naslov opusa Cogito ergo sum (Mislim, dakle jesam), kojeg slikarica  predstavlja na prvoj samostalnoj izložbi, provlači se kroz svaki njezin rad, za koji koristi kombiniranu tehniku (akril na platnu na kojem aplicira metal, drvo, tekstil...).

Autorica razmišlja te svoja razmišljanja i viđenje svijeta stavlja na platno, drvo, papir. Slikaričin rukopis je strastven, a njena nesvakidašnja slikarska priča uvjerljiva. Pojedini tematski akcenti Snježana Mayer postaju dramaturški akcenti i metaforički prolazi u realan svijet u kojemu se živi, koji je zadan, i svijet koji nam se nudi, poetski-izmaštan.

Svoju potrebu za punoćom doživljavanja i slikanja, kao i svoja nastojanja na transcendiranju stvarnosti, Snježana iskazuje i riječima, u svojim pjesmama“, napisala je u predgovoru  Danka Radić.
 
Inače, Snježana Mayer rođena je u Splitu 1962. godine. Grafički dizajn završila je u rodnom gradu. Bavi se tapiserijama, makrameom, izradom nakita, osmišljavanjem loga i vizualnih identiteta.

Radila je na restauraciji HNK Split, i s Goranom Smojderom na replici portala trogirske katedrale. Velik broj njenih radova darovano je u humanitarne crkve te župi Gospe od Ružarija u Segetu Donjem, mjestu gdje živi i stvara. Članica je Likovne udruge Trogir, s kojom je sudjelovala  na brojnim likovnim kolonijama i skupnim izložbama.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 01 Listopad 2014 05:53

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeKULTURA"Cogito ergo sum" u subotu u Muzeju Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala