Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\car
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/car
Utorak, 23 Rujan 2014 10:31

Zbog brze ceste u Planom izgubio milijun eura

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zbog nedovršenog čvora Plano u sklopu izgradnje brze ceste Omiš-Trogir Ivan Karačić, vlasnik i zastupnik objekata koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini kaže kako je ove godine izgubio oko milijun eura.

Razlog tome je problem ulaza te izlaza na parcelu radi čega zakupci tamošnjih poslovnih prostora odustaju od najma jer im ne „ide“ posao. Šleperi se tu ne mogu okretati - dovoziti i odvoziti građevinski materijal i raznu robu, te je pravo umijeće čak doći do ovdje i u jednom od kafića popiti piće, ogorčeno će Karačić.

Pojasnio je kako se za ulaz u kompleks objekata tkz. „F1“ iz pravca Splita potrebno voziti još dva kilometra prema Trogiru ili Šibeniku da bi se okrenuli i napokon tamo došli, dok oni koji izlaze i trebaju se vratiti u Trogir moraju voziti skoro isto toliko do granice s Kaštelima i ponovno natrag za Trogir.

Tužit ću Hrvatske ceste

- Tako je već 14 mjeseci otkako je izgrađen i nije dovršen dio brze ceste D8. Svi moji apeli mjerodavnima iz Hrvatskih cesta koje su nositelj te investicije da se problem riješi su bezuspješni. Tražio sam da mi se privremeno dok se ne riješi čvor Plano omogući ulaz iz pravca Splita na istome mjestu gdje je bio i ranije te ukloni dio čunjeva koji su sada tamo postavljeni i to priječe. Taj ulaz u suglasnosti s Hrvatskim cestama vlastitim novcem izgradio sam 2001. godine utrošivši milijun kuna. No, nemaju sluha i mojim mukama ne vidim kraja zbog čega sam javno odlučio progovoriti kako bi me bar na ovakav način mjerodavni čuli. Ukoliko se to ne dogodi za otprilike mjesec dana  tužit ću Hrvatske ceste i tražiti odštetu, odlučno će naš sugovornik  naglašavajući kako će to učiniti jer je izgubio strpljenje u iščekivanju rješenja za koje mu nitko ne zna kazati kada će biti, a on će veli do tada skroz bankrotirati.

- Zahtjevu gospodina Karačića da mu se odobri privremeno rješenje ne može se udovoljiti, jer ono nije predviđeno projektom privremene regulacije tamošnjeg prometa. Ni u konačnici kada se rekonstruira raskrižje Plano, skretanje u lijevo iz pravca Splita kako to traži gospodin Karačić neće biti moguće, jer će se cesta odvojiti razdjelnim pojasom.Mjesto na kojemu on traži skretanje u lijevo u ovoj fazi radova nije moguće jer predstavlja izuzetno opasno mjesto, rekao je Joško Burica iz Hrvatskih cesta.

Grad Trogir nemoćan

Karačić kaže da mu je Grad Trogir obećao pomoći oko puta s južne strane parcele što bi privremeno također pomoglo, ali ni od toga u skoro vrijeme izgleda neće ništa biti. Naime Grad Trogir sa spomenutim problemom nema nikakve veze jer su Hrvatske Ceste investitor, rekao je Zdravko Lučić, v.d.pročelnik Upravnog odjela za komunalu pri Gradu Trogiru te dodao da se Grad zalaže da se što prije  završi sporna dionica-čvor Plano.

Došao sam u situaciju da nemam najma te da ne mogu Gradu plaćati komunalnu naknadu za poslovne prostore jer oni ne rade. „Otišao“ mi je fast- food, još dvije firme, disco club F1 mislim da je na „putu“, a  „ugrožena“ je i „Prima“. Vjerujte mi teško mi je da teže ne može biti.  Zaključio je kako je na parceli od 15 000 metara četvornih izgrađeno 30 000 kubika poslovnog prostora te da je u pripremi izgraditi još 10 000 kubika.

{gallery}car{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Rujan 2014 10:37

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda


Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
HomeTROGIRZbog brze ceste u Planom izgubio milijun eura Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala