Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Petak, 12 Rujan 2014 09:47

Očevid na mjestu iskliznuća lokomotive

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U četvrtak iz 19 sati iz tračnica je iskočio brzi vlak na relaciji Zagreb- Split. Kako se doznaje,uzrok iskakanja vlaka je odron u Sadinama poviše Rudina iznad Kaštela.

Nitko od putnika nije ozlijeđen, dok su lakše ozlijede zadobili strojovođa i njegov pomoćnik. Lokomotiva je iskliznula na nepristupačnom terenu, udaljenom nekoliko kilometara od bilo kakve ceste nedaleko od mjesta gdje je 2009. godine izletio nagibni vlak.

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova u petak u jutarnjim satima izašli su na mjesto iskliznuća lokomotive između Labina Dalmatinskog i Kaštela Starog te počeli očevid, a u poslijepodnevnim satima očekuje se i dolazak iz Zagreba 120-tonske dizalice koja će na tračnice postaviti lokomotivu koja se nakon udara u odronulu stijenu prevrnula na bok, doznaje se od ravnatelja Regionalnog centra Jug HŽ Infrastrukture Slavka Šerića.

„Promet na pruzi Zagreb-Split, kojom je prometovao vlak čija je lokomotiva jučer iskliznula s tračnica, u najboljoj varijanti mogao bi biti uspostavljen večeras, ali realnije je očekivati da će promet biti normaliziran sutra. Pojasnio je da je do iskliznuća lokomotive došlo nakon udara u stijenu koja se odronula i na tračnice. Zbog jučerašnje olujne kiše i nevremena došlo je do pomjeranja jedne stijene koja je pala na prugu“, rekao je Šerić.

Foto : 24 sata

Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Rujan 2014 09:58
HomeŽUPANIJATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala