Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 28 Kolovoz 2014 09:40

Premijera pjesme klape Cambi i Vinka Coce

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pokojni, neprežaljeni tenor Vinko Coce, koji je u cijelom svom opusu pjevao i opjevao Dalmaciju i Hajduk, pred kraj svojih snaga započeo je projekt pjesme DALMATINSKOM PUKU, u suradnji s klapom Cambi iz Kaštel Kambelovca.

Emotivna je to i oproštajna poruka Vinka Coce prema svom Hajduku i Dalmaciji. Pjesma je jednako tužna koliko i gorda. Uhu slušatelja je jasan oproštajni trenutak koji vlada tom pjesmom, Vinkov pozdrav domaćem svitu.

Pjesmu će danas biti puštena na Poljudu ususret velike utakmice Hajduka i  Dnjipra:"Bilo je veliko zadovoljstvo ali i na kraju i velika tuga surađivati na ovom projektu s Vinkom Cocom. Vinko Coce je bio tenor kojem smo se svi toliko divili, od kojeg smo kao klapski pivači puno naučili, s kojim smo i toliko ljepih trenutaka na sceni i izvan nje doživjeli. Sa sjetom i ponosom pjevati ću ovu pjesmu." rekao je Eduard Šegota, tenor klape Cambi.

Nepunih godinu dana nakon njegove smrti, klapa Cambi je odlučila objaviti pjesmu. Nakon što je svojom pjesmom odala počast i hvalu i na pogrebu legendarnog Coce, trebalo je dovršit pjesmu. Bit će to prva ali nažalost i zadnja zajednička pjesma. Nadamo se da će ova oda Hajduku biti dobar poticaj na uzvratnoj utakmici protiv Dnjipra. A svakako je želimo na tribinama, na svim mjestima gdje se slavi Dalmacija i Hajduk. Autor glazbe i teksta je Mugdeir Mugi Tutić, a aranžman zajedno potpisuju Remi Kazinoti i Vinko Didović.

"S pokojnim Vinkom, veže me puno uspomena, prijateljskih, poslovnih i umjetničkih projekata. Teško je reć koliko mi nedostaje njegova dobrohotnost. Njemu u spomen ove godine organizirao sam i festival novih skladbi "SLAVUJI KAMERLENGA VINKO COCE TROGIR 2014.". Ovu pjesmu Vinko je počeo raditi s klapom Cambi, na izmaku svojih snaga. Bilo je to zadnje što je otpivao u studiju. Obzirom na temu pjesme, i način pjevanja...čini mi se kao da je znao da je ovo oproštaj. U isto vrijeme za mene je pjesma i tužna i ponosita." rekao je  Mugdeir Tutić, autor pjesme i dugogidišnji Cocin prijatelj.

HomeZABAVAKULTURA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala