Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Četvrtak, 28 Kolovoz 2014 08:36

Iz Resnika poletjeli prvi hidroavioni

Napisao/la 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon dugih 13 godina završena je administrativna trakavica, puna obećanja i planova koji se nisu izvršavali od strane njemačkih investitora i hrvatskih institucija.

Prvi komercijalni let hidroaviona 'DHC-6 Twin Otter' njemačke tvrtke European Coastal Airlines (ECA) s terminala u Resniku, poletio je u srijedu 27.kolovoza 2014.g  ujutro u 9 sati i sletio u Jelsu desetak minuta kasnije gdje su ga  brojni Jelšani i njihovi gosti u mjesnoj luci s pljeskom dočekali. Stanovnici Jelse ističu kako su zadovoljni hidroavionima te kako će ovakav tip ponude privući još više turista na njihov otok i tako uspostaviti bolju povezanost na relaciji kopno-otok.

Direktor marketinga ECA, Jan Albers kazao je da će zrakoplov za sada na liniji Resnik - Jelsa (i obrnuto) letjeti četiri puta u tjednu. Hidroavioni tipa DHC – 6 Twin Otter,kapaciteta 19 putnika, prema redu letenja koji je objavljen na stranicama ECA do 15.rujna povezivat će Split i Jelsu.

U promotivnom periodu prema najavama iz ECA, cijena karte za let koji traje 10 minuta stajat će 99 kuna, a ona se nakon pet prodanih karata penje na 299 kuna u jednom pravcu. Povratna karta je 549 kuna. Za 15 dana predviđa se da će hidroavioni poletjeti za Rab i Pulu. Osim letova prema aerodromima u Dubrovniku, Zadru i Zagrebu, najavljuje se i moguće direktno povezivanje tih aerodroma s Jelsom i Rabom.

Foto: CROPIX

HomeŽUPANIJADVD Okruk: „Vatrogasci nisu tu samo kada je neka ugroza u pitanju“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala