Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 25 Kolovoz 2014 09:02

Brza cesta kroz Kaštela gotova do 2016.

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Odabrani su izvođači radova,nakon provedenog postupka javne nabave za izgradnju treće poddionice kaštelanske brze ceste,dužine 5,5 kilometara od Kaštel Gomilice do Kaštel Staroga.

Tvrtke koje su dobile ovaj posao su:  Poduzeće za ceste Split, splitski “Lavčević i Poslovna udruga “Strabag” iz Zagreba, a posao je procjenjen na 113 milijuna kuna doznaje to Slobodna Dalmacija.
Na natječaj se javilo ukupno sedam tvrtki a najnižu ponudu za završetak ove poddionice kaštelanske ceste dala je tvrtka “Integral Inženjering” iz Laktaša, iz Republike Srpske. No,nisu prošli na natječaju i to kako se doznaje zbog nepotpune dokumentacije i nedostatka jamstva za ponuđene radove.
 
- Pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave u tijeku je natječaj za prelaganje i zaštitu instalacija i to od svibnja 2014.Čim se taj postupak okonča kreću i radovi na toj dionici državne ceste – kazala je to glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić kazao ja kako je rok za završetak radova na ovoj dionici dvije godine,pa će tako cijela brza cesta biti gotova do 2016.
Rekonstrukcija  postojećeg južnog kolnika  i dogradnja novog sjevernog kolnika, uz istovremeno odvijanje iznimno gustog prometo od preko 25.000 vozila predviđena je projektnim riješenjem. Na poddionici državne ceste D8 Kaštel Gomilica – Kaštel Stari projektirana su dva semaforizirana križanja u istoj razini (Čvor 4 u Kaštel Gomilici i Čvor 6 u Kaštel Lukšiću), tri križanja izvan razine (nadvožnjaci Os 13, Os 16 i Os 17), na dvije lokacije (Čvor 5 u Kaštel Kambelovcu i Čvor 7 u Kaštel Starom) projektirani su obostrani bočni priključci lokalnih cesta s mogućnošću samo desnog skretanja (tzv. vođenje prometa “desno-desno”).

Na čitavoj trasi predviđa se izgradnja  zatvorenog sustava kolničke odvodnje s pripadajućim separatorima ulja i masti.Osim toga, projektiran je jedan novi vijadukt preko željezničke pruge u Kaštel Kambelovcu, jedan pješački nathodnik u Kaštel Kambelovcu i jedan pješački pothodnik u Kaštel Lukšiću.

Nakon uvođenja izvođača građevinskih radova u posao predviđeno je najprije pristupiti izvođenju radova na dogradnji glavne trase novoga sjevernog kolnika kao i izgradnji zamjenskih cesta.

HomeŽUPANIJAADVENT U MARINI: Otvaranje kućica uz bend Trio Forte Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala