Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\misecina
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/misecina
Utorak, 12 Kolovoz 2014 07:15

Klape pivale s misečinom na gustirni

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Pod pokroviteljstvom grada Trogira, i uz suorganizaciju Turističke zajednice grada Trogira i Mjesnog odbora Žedno, već osmi put za redom u sklopu Trogirskog kulturnog ljeta u Žednom se održao festival klapske pisme „Misečina na gustirni“.

Seoska gustirna postala je za tu prigodu idealna pozornica na kojoj je izvodeći stare napjeve nastupilo devet klapa: Mindula, Stivanja, Sv.Karlo, Senjkinje, Akuža, Zikva, Sv.Mihovil, Murtela, Čiovo.

Brojni su posjetitelji uživali u predivnim notama klapske pisme, a Žedno je tako na nekoliko sati oživilo.

- I domaći i strani gosti prepoznali su vrijednost klapske pisme. Stoga me raduje  što su ovi susreti u Žednome postali tradicionalni – kazao je gradonačelnik Ante Stipčić koji je ugodnim govorom i recitiranjem otvorio ovu manifestaciju ne krijući oduševljenje velikim brojem posjetitelja na ovom osmom klapskom susretu u Žednome.

Pisma je krenula sa klapom Mindula iz Okruga, zatim Stivanja iz Trogira, pa Sv.Karlo iz Okruga i tako su svi redom nagrađeni ovacijama i pljeskom ali ipak moramo izdvojit da je publiku najviše oduševio napjev ženske klape iz Senja Senjanke opjevavši pismu „Oj medvide“ koja je inače i zaštićena pod Unescovom nematerijalnom baštinom. Redom su se klape izmjenjivale na pozornici, a svaka pisma je našla svoje uho koje je u predivnom ambijentu pod Misečinom pomno slušalo i nagradilo pljeskom.

{gallery}misecina{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Kolovoz 2014 10:38
HomeKULTURANovinarima predstavljen program 45. Trogirskog kulturnog ljeta Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala