Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\trix
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/trix
Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 23 Srpanj 2014 11:10

Izložba nizozemske slikarice

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

“Život je ples duša“ naziv je izložbe nizozemske slikarice Trix Van Hoof koja je postavljena u atriju Muzeja grada Trogira.

-  Nova koncepcija slikaričina pejzaža fokusirana je na cvijeće, na cvjetna polja nastala od novinskog papira koji se kolažno učvršćuje na veća ili manja platna, a potom bojom naglašavaju osnovne misli. Neslučajno, papir je najčešće iz Hrvatske, a cvjetovi iz Nizozemske – rekao je prilikom otvorenja izložbe autor predgovora dr.sc. Tonći Šitin, pozvavši sve ljubitelje likovne umjetnosti da razgledaju ovu nadasve zanimljivu izložbu koja ostaje otvorena do 01. kolovoza.

Ovih dana atrij muzeja izgleda poput cvjetne aleje, kao da je Trogir dobio park cvijeća, kazao je otvarajući izložbu ispred grada Trogira zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović čestitavši autorici na nadasve zanimljivoj izložbi.

U glazbenom djelu večeri za kojeg su bili zaduženi Jakov Košćina i Joško Županović uživali su brojni posjetitelji.

Inače, Trix van Hoof koja je u svom radu inspirirana bogatim i kompleksnim unutarnjim svijetom, uspomenama, sadašnjim emocijama i zanimljivim pejzažima, rođena je u Tilburgu, u Nizozemskoj, a likovnu akademiju završila je u Belgiji. Tijekom zime živi i radi u Hilvarenbeeku, u Nizozemskoj, a ljeti u Mimicama, u Hrvatskoj. 

Izlagala je u Belgiji, Nizozemskoj i Hrvatskoj, a njene umjetnine obogaćuju brojne privatne kolekcije i galerije diljem svijeta.

{gallery}trix{/gallery}

Srodni sadržaj (po oznakama)