Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 23 Srpanj 2014 10:24

Odlični nastupi Trogirana na Marko Polo festivalu

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na nedavno održanom 19. Međunarodnom Marko Polo festivalu pisme i vina Trogirani su osvojili tri nagrade. Prvu nagradu radijskih postaja je osvojila Trogiranka s američkom adresom Tomislava Miše. Treću nagradu žirija dobio je Joško Ševo i Luka Ploče za pjesmu „Moj Trogir grade“, a posebnu nagradu festivala osvojila je Dina Stipčić s pjesmom „Čista klasika“.

Grand prix 19.Međunarodnog Marko Polo festivala pisme i vina osvojila je Neda Ukraden s pjesmom “U 2 i 22” koja se je uz pratnju KS Djomla dopala publici i žiriju, koliko glasom, toliko i stasom.

Neda je istu nagradu dobila i 2010.g.s pjesmom “Dalmacijom zagrljeni”. Na superfinalnoj večeri je izvedeno 33 skladbe, među kojima je najboljima nagrade dijelio predsjednik stručnog ocjenjivačkog suda Goran Baranović, zahvalivši direktoru i kantautoru Ivanu Šegedinu koji već 19 godina sa suradnicima okuplja najpoznatija imena zabavne glazbe, i brojne glazbene hitove.

Žiri je prvu nagradu dodijelio klapi Luka Ploče uz pjesmu „Bez ljubavi se ne more“,drugi je Sinji Galeb iz Slovenije „Ljubav je što nam treba“i treći kao što smo napisali Joško Ševo i Luka Ploče „Moj Trogir grade“.

Prva nagrada publike je pripala klapi Vela Luka Proizd uz pjesmu “Nježno kažem,da te volim“ autora: Jure Perdija Bura, Juraj Vojković i Stipica Kalogjera. Drugu nagradu publike za „200 godina“ osvojio je vječiti mladić iz Splita Đorđi Peruzović, treći je Pero Fešta „Ajde Mare“. Bilo je i posebnih nagrada, te je posebna festivalska za ukupni dojam uručena Danieli Škegro s pjesmom „Ljubavnica“.

Najbolji je debitant Dalibor Herceg „Kredit za nevjeru“, nagradu direktora festivala je dobila Trogiranka Dina Stipčić „Čista klasika“.

HomeŽUPANIJAKULTURARazgledajte diplomsku izložbu Tonća Crnkovića u Galeriji Cate Dujšin Ribar Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala