Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Ponedjeljak, 21 Srpanj 2014 07:12

Dingač i Maslina najbolji na "Kaštelanskom điru"

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na ovogodišnjim 16. Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, klapi Dingač druge večeri je, prema odluci stručnog ocjenjivačkog suda, pripalo prvo mjesto za izvedbu pjesme Prave riči, koja se ujedno okitila i drugom nagradom publike, dok je po mišljenju okupljenih ljubitelja modernog klapskog izričaja najbolja bila klapa Maslina, koja je svih osvojila pjesmom Ne pitaj me za nju majko.

Premda je festival i ovoga puta okupio samu kremu klapskih izvođača, pa ni jedni ni drugi nisu imali lagan posao, druga nagrada žirija je na „Kaštelanskom điru“, na kojem  se pjesmama u pop maniri uz instrumentalnu pratnju predstavilo osamnaest klapa, pripala je klapi Šufit za pjesmu Javi se, dok je trećeplasirana po ocjeni stručnoga suda, bila klapa Skradinke sa svojom Kad ti tilo opet pridan.

Publika, ove godine ponovno na staroj lokaciji u prekrasnom ambijentu pokraj crkve Sv. Mihovila, bila je nešto drugačijeg mišljenja pa je uz Maslinu i Dingač, nagrada za  treće mjesto otišla u ruke klapi Sol s Paga za izvedbu pjesme Tri zadnja bota.

Osim drugačijeg izričaja, novost ovogodišnjih Večeri dalmatinske pisme  bila je i  što su sve klape nastupile uzpratnju velikog festivalskog orkestra, u sastavu renomiranih glazbenika, a zbog fair playa, odnosno poveznica s organizacijom, izvan konkurencije su ostale cure iz klape Libar s pjesmom Zub o' vrimena te kaštelanska klapa Cambi, koja se predstavila s pjesmom Dok nas vrime ne iscidi, premda su zaslužile glasan pljesak.

Osim nagrađenih klapa, na drugoj Večeri popularne klapske pisme, na pozornici pored kambelovske crkve nastupile su i ženske klape Fjoret s pjesmom Još nas ima, Luka iz Rijeke sa skladbom Naša kuća i Štorija koja se predstavila izvedbom Da je meni vratiti vrime. Klapa Proizd iz Vele Luke nastupila je  s pjesmom Za jubav mi je vrime, Trogirani iz klape Čiovo s Lazo moja i Tragos s Naša jubav, klapa Sveti Florijan Ladna posteja i klape Kumapanji s pjesmom Da sam bolji bar i Iskon koja je izvela skladbu Ti si se prominila.
Izvor i foto: kastela.org

HomeŽUPANIJATrogirski portal Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala