Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije mapa. Putanja: C:\HostingSpaces\trogirskip\www.trogirskiportal.hr\wwwroot\images\gallery\gospaodkarmelaa
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gallery/gospaodkarmelaa
Četvrtak, 17 Srpanj 2014 10:01

Mnoštvo vjernika na blagdanu Gospe Karmelske

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Više stotina vjernika Trogira i okolice sudjelovalo je u procesiji povodom blagdana Gospe Karmelske koja se tradicionalno kretala trogirskim ulicama od istoimene crkve do katedrale svetog Lovre u kojoj je koncelebriranu svetu misu predvodio fra Petar Lubina.

U homiliji je propovjednik istaknuo važnost Gospe od Karmela i značaj njezinog štovanja kroz povijest, pozvavši sve vjernike da u svom životu slijede Majku Božju, Gospu od Karmela.

Nakon svete mise procesija predvođena svećenicima, Narodnom glazbom Trogir, katedralnim zborom i barjaktarima nastavila se gradskom rivom do crkve Gospe od Karmela u Pašikama, gdje su se vjernici imali prigodu u tišini pomoliti Majci Božjoj.

Barjak Gospe od Karmela nosili su članovi udruge Gospe od Karmela, ponosni na činjenicu da je upravo taj barjak 2002. godine napravio potpredsjednik udruge Renato Sartori.

- Nakon što se udruga osnovala, nama je kao znak prepoznatljivosti trebao barjak. Sakupili smo međusobno nešto novca i kupili potreban materijal, a potom sam s velikom ljubavlju prema Majci Božjoj Karmelskoj izradio barjak, rekao je Sartori.  

Tradicionalnu  pučku feštu organizirala je Udruga Gospe od Karmela na kojoj su Gospini štovatelji i svi posjetitelji uživali na pučkoj fešti uz srdele i vino, a za dobru zabavu bio je zadužen Cima bend.
 
- Gospa je dala da nam ne pada kiša iako su se oblaci nadvili nad Trogirom. Žao mi je jedino što po tradiciji nije bilo više brodova koji s rive pozdravljaju našu dragu Gospu. Ispekli smo stotinu kila srdela i trista litara vina, pilo se i jelo do dugo u noć, rekao je predsjednik udruge Vinko Tomaš, zahvalivši svim donatorima i onima koji su pomogli u organizaciji.

{gallery}gospaodkarmelaa{/gallery}

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Srpanj 2014 10:06
HomeKULTURALions klub Trogir: održan koncert dalmatinskih klapa u sklopu humanitarne akcije „Omogući im“ Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala