Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Srijeda, 16 Srpanj 2014 06:48

Lista srama poslodavaca

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon što je objavljena tzv. lista srama poslodavaca koji svojim radnicima ne isplaćuju plaće, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da inspekcija rada već danas izlazi na teren.

Najprije će obići 60 tvrtki s najviše radnika. U slučaju praznih računa pokrenut će se ovrha nad nekretninama i drugim stvarima, a sredstva će se povlačiti i s privatnih računa. Ministarstvo rada poziva sve radnike koji ne primaju plaću, a čiji poslodavac nije na objavljenom popisu, da to prijave na besplatni telefon 0800 49 49.

Čak 5620 tvrtki i 1418 obrtnika u Hrvatskoj ne isplaćuje plaće svojim radnicima, pokazuju objavljeni podaci Porezne uprave pri Ministarstvu financija i Ministarstva rada i mirovinskog sustava za prvih pet mjeseci ove godine.

Kako je priopćeno iz Ministarstva financija, ministar Boris Lalovac dao je nalog Poreznoj upravi da u suradnji s ostalim inspekcijskim službama utvrdi sve činjenice povezane uz neisplate plaća radnicima, kako bi se utvrdilo postoji li odgovornost direktora ili članova društva za neisplatu plaća te provjerilo jesu li učinjene nezakonite radnje u pogledu izvlačenja novca i stjecanja imovinske koristi. Sve to s ciljem da se u slučaju učinjene zloporabe prava pokrene prekršajni ili kazneni postupak protiv njih.

Popis poreznih obveznika, poslodavaca - pravnih osoba

Popis poreznih obveznika, poslodavaca - fizičkih osoba

Porezna uprava svaki će tjedan, petkom, ažurirati objavljeni popis.

HomePOLITIKAZABAVA Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala