Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti

INFO

Subota, 05 Srpanj 2014 09:22

Coci nagrada za poseban doprinos hrvatskoj glazbi

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Završna večer ovogodišnjeg Splitskog festivala održat će se u nedjelju. Polako na površinu izlaze i one posljednje informacije o njegovu programu.

Iako nas do finalke dijeli još samo jedan dan, punti se već pomalo zbrajaju, zagrijavaju se i interna predviđanja. Smiješi li se i kome Grand prix, ima li nekog s hitom u rukavu?

Svim se tim pitanjima tradicionalno zabavljaju festivalski kuloari, izbacujući i konkretna imena. U nizu favorita našao se ovogodišnji povratnik Petar Grašo, koji je nakon dugih sedam godina opet došao na Prokurative, te Tomislav Bralić i Intrade.

Tu je i pjesma posvećena trogirskom slavuju Vinku Coci, “Devet slova jedne riči”, koju će izvesti Alen Nižetić, Marko Škugor, klapa Čiovo, Robert Kurbaša i Cocin brat Duje.

- Vinko je zaslužio puno više od jedne pjesme, a ja mogu kazat da je Splitski festival prepoznao njegovu veličinu i da mu je dodijelio nagradu za poseban doprinos hrvatskoj glazbi. To su dosad dobili samo najveći autori i pjevači poput Zdenka Runjića i Miše Kovača i sada je ovu nagradu dobio i pokojni Vinko Coce, rekao je direktor festivala Tomislav Mrduljaš. 

Nagradu će u finalnoj večeri primiti njegova supruga Janja.

Osim već spomenutih imena, na pozornici 54. Splitskog festivala nastupit će - Damir Kedžo, Klapa Cambi Split, Lidija Bačić, Klapa Rišpet, Marko Pecotić Peco i klapa Ragusavecchia, Magazin, Pavel, Klapa Šufit, Hari Rončević, Kristijan Rahimovski, Igor Brešan, Šejn & Libar, Gego & Cubismo, Mladen Grdović, Adastra, Zorica Kondža, Gramofon.

Poslijednja izmjena dana Subota, 05 Srpanj 2014 09:37
HomeKULTURAPrikazujem sadržaj po oznakama: Koncerti Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala