Trogirski portal - Dnevno svježe vijesti
Četvrtak, 13 Rujan 2018 08:29

Splitski zoološki vrt ponovno otvorio vrata za posjetitelje

Napisao 
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon tri godine od zatvaranja, splitski zoološki vrt na Marjanu opet je otvorio vrata za posjetitelje. Za sada imaju magarce, ovce i ponije kao dio edukativnog centara. Marjan je osim zoološkog vrta bogatiji i za jedinstvenu magareću stazu.

Za početak Zoo vrt bit će edukativni centar s tradicijskim pasminama domaćih životinja, koji ima obrazovni sadržaj namijenjen prvenstveno vrtićima, školama te osobama s posebnim potrebama, kao i volenterima koji žele pomoći u razvoju ovog projekta. 

Svaki dan od 11 do 14 sati građani mogu doći volontirati u edukativnom centru, mogu doći raditi s životinjama, što znaći da će moći čak posvojiti jednog magarca, najavio je Hrvaoje Cokarić, voditelj projekta Marjanska magareća staza.

Split je također dobio i novu turističku ponudu - jedinstvenu Marjansku magareću stazu. Ovog puta nudimo turističku četvorosatnu šetnju, gdje se mogu dobiti informacije o magarcima, ali i Marjanu, ističe Cokarić.

Ova staza zamišljena je kao turistička tura od 7 kilometara. Kreće se  iz Varoši, preko Vidilice, Marangunićeva šetališta i  Marjanskog puta do Zoološkog vrta.

Izvor: HRT

 

Home Top of Page
Izbor izgleda portala

Izaberite boju portala